
01/04/2020
Wanneer je koekjes bakt en niemand blijkbaar pindakaas lust…
Ik ben dol op pindakaas vooral pindakaas ijs ( man dat is puur genieten)
De boter was op en ik zocht een leuk koekjes recept dus ik dacht hey ik heb nog een pot staan … dus bij deze maakte we pindakaaskoekjes.
Nu blijkbaar lusten mijn 3 boys geen pindakaas … gelukkig ging tante elke naar de winkel en heb ik een doos aan het raam gezet ❤️ zodat mama ze niet allemaal alleen moest opeten haha.
Dus voor tante elke het receptje ❤️.
Koeken voor +/- 20 stuks
- 300 g suiker
- 150 g bloem
- 400 g pindakaas(met of zonder stukjes)
- 2 eieren
- 20 g vanille suiker
- 50 gr pure chocolade
Werkwijze:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Weeg alles af.
- Voeg de pindakaas en eieren, bloem en suiker samen in een mengkom.
- Zet bakplaat met bakpapier klaar.
- Wanneer het deeg 1 geheel is maak je balletjes (golfballetjes)
- Druk deze een beetje plat op het bakpapier.
- Neem daarna een vork en druk de balletjes nog platter en maak een kruis patroon.
- Bak ze in de oven voor 15min
- Laat ze op de bakplaat afkoelen ( ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen )
- Zet een pot met water op en zet daar een kleinere pot in ( bainmarie)
- Doe de stukjes chocolade in de kleine pot en laat smelten.
- Eens gesmolten kan je deze strooien met een lepel over de koekjes ( kindjes houden ervan dat te doen ) .
Heb je nog M&M’s thuis? Doe deze in een plastiek zakje en klop ze kapot met een deegrol daarna strooi je deze over de nog niet afgekoelde chocolade pindakoekjes mmm !❤️
Geen fan van chocolade kan je gezouten pindanoten nemen voor een zout/zoet verhouding.
Laat het jullie smaken !