Smaaksturing voor kankerpatiënten blijkt ook te werken voor Covid-19 patiënten die lijden aan smaak- en geurverlies

Het eerste Smaakcentrum consult & coaching (ScC) voor Covid-19 – en kankerpatiënten met geur- en smaakproblemen opent in Antwerpen.

Dit is een inclusief smaakcentrum dat patiënten met smaakproblemen begeleidt en waarin verschillende zorgprofessionals en wetenschappelijke disciplines samenwerken zoals chefs gastro-engineering, diëtisten, en een apotheker.

Zij worden op hun beurt bijgestaan door een wetenschappelijk team van verpleegkundigen, bio-ingenieurs en medici.

Chef gastro-engineering Lt Lobke Van den Wijngaert die reeds eerder betrokken was in het smaaksturingsproject rond kankerpatiënten samen met het Center for Gastrology, Karel de Grote hogeschool en de stichting Kom op tegen Kanker is de drijvende kracht achter dit Smaakcentrum.

Samen met het Center for Gastrology & Primary Food Care, universiteit Antwerpen, het universitair ziekenhuis Antwerpen (UZA) en het universitair ziekenhuis Graz (Oostenrijk) zet het Smaakcentrum in Antwerpen i.s.m. apotheek Z-pharma een wetenschappelijk begeleid onderzoek op om smaaksturing bij Covid-19 patiënten uit te testen.

Eén reactie op “Smaaksturing voor kankerpatiënten blijkt ook te werken voor Covid-19 patiënten die lijden aan smaak- en geurverlies”

  1. Als diëtiste van het UZA, vooral werkend voor algemeen interne (prof. Vlieghe), pneumo en IZ heb ik veel te maken met COVIDptn. Daarom zou het interessant zijn over dit project meer te vernemen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: