Zondag 28/11
D-day dus deze ochtend genoot ik van havermout met banaan en koffie er was nog niets aan het handje. Pas tijdens het koken kreeg ik door dat er een probleem was…
Wat maakte ik klaar?
Een gereviseerde Hachi’s Parmentier met pompoen puree.
Onder het gehakt bakte ik prei en ajuin aan (waar ik niets van rook)
En ik werkte af met chapelure en Geraspte kaas.
Mijn bevindingen?
Het was niet slecht het textuurverschil, zacht, stukjes en de gegratineerde top was niet slecht.
Net als het zoute van de kaas en het zoete van de pompoen gaf afwisseling in mijn gerecht.
Aan de slag met de smaaktest:
Zoals jullie weten werkt ik in mijn eigen smaakcentrum waar ik ook smaakanamneses afneem.
Het was best raar om deze nu zelf te ondergaan.
De resultaten deel ik momenteel nog niet deze zullen worden bijgehouden voor onderzoek #proefkonijn π°.
Het waren best verrassende resultaten en ik merkte wel dat peper niets meer voor mij is … dus die haal ik uit mijn gerechten (voor nu π)
Avondmaal:
Hier had ik zelf wat schrik voor ik hoorde de verhalen van het niet langer verdragen van eieren en manlief maakte quiche.
Maar het kleine stukje viel serieus goed mee verrassend genoeg.
Mijn bevindingen?
Voor mij waren de verschillende texturen weer zeker een +punt gezouten bladerdeeg, zachte textuur van de eieren was voor mij een aangename afwisseling. Wat ik wel merk is dat ik nu pas eet als mijn maag echt gromt … dus niet voor de “goesting” en ben veel sneller “voldaan”.