Welkom bij mijn nieuwe
van alles-blog
Van gezonde jaloezie naar kiekevel 🐔
Man man ik was gisteren ZO jaloers!!! en eigenlijk ben ik dat echt nooit. Maar gisteren mocht Peter ( Uitgeverij Het vervolg) bij de drukker al de boeken gaan ophalen. Helaas kon deze bezige bij daar niet bij zijn en kan ik hem helaas pas zaterdag in handen nemen… , dus na een diepe zucht…
I spilled the Beans🌱
Ik heb jullie nog iets te vertellen … 😅🌱 En eigenlijk ben ik al wat dagen mijzelf er op aan het voorbereiden en met een dubbel gevoel begon ik deze week te schrijven aan deze tekst… Ik ben eerder een prater dan een schrijver (tot vervelens toe) dus de onwerkelijke boodschap dat ik jullie mag brengen…
Not spilling the beans🌱
Ik voel mij de laatste weken als Tom Holland die probeert geen spoilers voor een nieuwe film te geven of als mijn oudste zoon wanneer hij een geheimpje moet bewaren (wat hij absoluut niet kan ). Ook al heb ik het al lang geheim kunnen houden begint het de laatste weken moeilijker te worden ……
Vlaamse en Nederlandse experten slaan de handen in elkaar.
Op 4 februari 2022 is het Wereldkankerdag. Dan gaat ook de onderzoeks- en implementatiegroep Vlaanderen – Nederland rond “Smaak- & Slikstoornissen bij Patiënten met Kanker” van start met een uniform gestandaardiseerde en wetenschappelijk onderbouwde aanpak van smaaksturing. Tot zeventig procent van de mensen die behandeld worden met chemo krijgt te maken met een verstoring van…
Klein gelukjes 🎇🎄
Tijdens de voorbereidingen voor kerst (lees: huisje op orde zetten 😊) werd ik onverwacht gecontacteerd door ATV (Antwerpse radio en televisiezender). Waar ik het verhaal Van Hugo te horen kreeg en vandaag met jullie wil delen. Hugo is een man van 75 jaar heeft verschillende operaties achter de rug waardoor zijn smaak en reuk al 15 jaar niet…
Supporter 2.0
Een paar weken geleden waren plotseling mijn smaak en andere sensorische gewaarwordingen ontregelt door covid. Sindsdien is het nog niet volledig herstelt. Nu de eerste berichten van kennissen waren oh nee hoe ga je dit nu doen met je werk?Wel ik heb mij daar tot nu toe geen zorgen over gemaakt. Vooral omdat ik niet…
Zeur – (z)uurtje 🍬
30/11 Tijdens het douche deze ochtend miste ik de geur van zeep …Ik kreeg pas bevestiging van de zeep op mijn gezicht op het moment deze in mijn ogen prikte (AUW 😅). Ontbijt: Vanochtend deed ik hetzelfde ontbijt als gisteren lekker makkelijk : Koffie , kwark en wat zoetstof Middagmaal: Deze middag maak ik gebakken…
Door de mosterd gehaald door zoonlief 😅🙈
Maandag 29/11 Iedereen voelt zich iets beter dus we “herpakken” onze routine weer op.Opstaan is wel nog wat later dan de normale dagen, maar he we luisteren naar ons lichaam en als de kinderen tot 8 uur slapen is dat eens een LUXE voor mama en papa 😉. Ontbijt: Vanochtend koos ik voor koffie, water…
Daar had ik wel kaas van gegeten 🧀
Zondag 28/11 D-day dus deze ochtend genoot ik van havermout met banaan en koffie er was nog niets aan het handje. Pas tijdens het koken kreeg ik door dat er een probleem was… Wat maakte ik klaar? Een gereviseerde Hachi’s Parmentier met pompoen puree.Onder het gehakt bakte ik prei en ajuin aan (waar ik niets…
Iets met citroenen en limonade 🍋
De 4de golf ( ja deze is bezig mensen mij maak je niets meer wijs) heeft ons de das om gedaan. Het heeft onze kleine familie te pakken gekregen …Op woensdag was het zover.Maar na goed ziek geweest zijn en nog wat symptomen mag ik wel zeggen dat we veel geluk hebben gehaden onze beide…
Hip hip hoezo?
Een dertigplusser🙈😂 … de kaarsjes geraken niet echt meer op mijn taartje (tijd voor grotere taarten dus🙄😄 ). Ik geniet van alle verjaardag wensen die 1 voor 1 herinneren naar boven brengen. Van de beste juf die ik ooit had tot prachtige vrienden die altijd klaar staan tot de papa van mijn allereerste kleuterliefde hoe…
Ze zeggen dat: “En maandag weer massaal de andere kant uitkijken.”
Dat er veel veranderingen plaatsvinden is nog zeer zwak uitgedrukt…Het voedingsbeleid krijgt het over de grenzen heen, toch wel érg zwaar te verduren. Het lijkt op een soort open brief.. ik wilde het gewoon neerschrijven want dit in stilte laten voorbijgaan, kan ik niet, en wil ik ook niet. Dus als iemand geen zin heeft…
Bedankt Meester 👩🏼🎓👨🏼🎓.
Met een zere keel van het ratelen sluit ik het teams gesprek af. Ik sla de powerpresentatie op als prints en zend deze door in de groep op teams en krijg spontaan bedankt meester gestuurd 😂. Vandaag mocht ik een online gastcollege doen voor het Center for Gastrology in de opleiding #smaakensensoriek. Met als titel :…
Sweet Netherland 🧡
Het is zo ver vandaag maakte we de opnames voor onze presentatie bij AAL. We hebben Sylvia die meedeed in Factcheckers uitgenodigd om samen te koken en te praten over haar ervaring met smaaksturing en het oncobrood. We maakte een lekker dessertje met de naam Sweet Netherland. Ja is het kindje gedoopt een smaak gestuurde…
En ik spring… het leven in 😎
Starten is altijd een sprong in het diepe …Beetje zoals uit een vliegtuig springen dat ik cadeau kreeg voor mijn 30ste verjaardag te vieren.En ja elke start voelt zoals die sprong… Een erg lange weg te gaan ( ergens in Italië ) naar het startpunt zoekend naar de weg en veel omwegen. Wat zenuwachtig voor wat…
Terug op de schoolbanken
Vandaag start de eerste module van het academiejaar voor toekomstige chefs Gastro-engineering. Tijdens het fietsen stopte ik even om van de prachtige zon te genieten en dacht aan mijn eerste dag als student in dit traject.Alsof het gisteren was…Ik was binnensmonds aan het vloeken ik had veelliever vorige module gestart met mijn collega zodat we…
Parlez-vous français?
Oui oui 🤣😉 Het is zeker niet de eerste keer dat we de franse toer opgaan …Maar deze zondag stond LiveEatTaste in de franstalige krant La Libre Toen journaliste Camille Calvier ons contacteerde waren we super enthousiast . Na vele uurtjes bellen en een bezoek in zwijndrecht maakte Camillr een prachtig artikel over hoe we…
Plusmagazine Knack
Smaak- en geurverlies staan sinds Covid volop in de belangstelling.Wanneer deze zintuigen je in de steek laten, is de impact groot.Via smaaksturing kan je het opnieuw laten prikkelen in je mond. Kari van hoorick Als je smaak en geur het laten afweten – Plus magazine op pc – Plusmagazine (knack.be) Over smaken ( en kleuren)…
Ambacht en Kunst
Toen ik mij aansloot bij de Gastronomische Gilde heb ik dit gedaan met drie redenen: mijn verleden met de gastronomie, verbintenis want ook al zijn het twee werelden initieel doen we dezelfde ambacht en kunst = koken alleen is de specialisatie en eindgebruiker anders wat de twee werelden interessant en complex maakt en de overtuigingskracht…
Smaaksturing voor kankerpatiënten blijkt ook te werken voor Covid-19 patiënten die lijden aan smaak- en geurverlies
Het eerste Smaakcentrum consult & coaching (ScC) voor Covid-19 – en kankerpatiënten met geur- en smaakproblemen opent in Antwerpen. Dit is een inclusief smaakcentrum dat patiënten met smaakproblemen begeleidt en waarin verschillende zorgprofessionals en wetenschappelijke disciplines samenwerken zoals chefs gastro-engineering, diëtisten, en een apotheker. Zij worden op hun beurt bijgestaan door een wetenschappelijk team van…
Quiche met kerstomaten en Parmezaanse kaas.
07/09/2020 Het leuke aan Quiche is dat je deze kan maken met verschillende ingrediënten: vis, vlees, groenten, kazen of zelf extra eiwitten je kan het maar niet zot genoegbedenken vandaag heb ik een tomaten variant die mijn mama op een familiefeest had gemaakt…Super lekker en super origineel.😍 Ingrediënten voor 1 quiche Eieren middelgrote 4 stuks…
Studio lief
Voor (on)gewoon lieve kaartjes… Meet Veronique Een vrolijke en optimistische en creatieve duizendpoot. Haar tien jaar jongere zelf stopte die creativiteit in koken, is ze gediplomeerd kok (en kelner). #coxydien4life Tijdens één van haar buitenlandse stages voor de hotelschool ontdekte ze haar liefde voor taal. Haar verhaal Tijdens de beruchte lockdown zag Veronique een manier…
World Food Safety Day 2020
Bijna 1 op de 10 mensen in de wereld – worden ziek na het eten van besmet voedsel en hiervan sterven elk jaar 420.000. Kinderen onder de 5 jaar dragen 40% van de door voedsel overgedragen ziektelast, met jaarlijks 125.000 sterfgevallen. Deze cijfers zijn niets minder dan verontrustend. In 2018 scoorde de Belgische ziekenhuizen 58,7%…
200 jaar geleden werd Florence Nightingale geboren, grondlegger van moderne verpleegkunde en nu verbazend actueel…
De titel die Luc De Munck , Kristien Bonneure voor het het VRT nieuws gebruikt slaat de nagel op de kop. Florence Nightingale was een bevlogen, fiere durver maar daarnaast had ze respect voor andere revolutionaire individuen zoals 1 van de eerste zorgchefs Alexis Soyer. En net zoals Florence of iemand anders niet zo “maar”…
Pindakaas koekjes met chocolade
01/04/2020 Wanneer je koekjes bakt en niemand blijkbaar pindakaas lust… Ik ben dol op pindakaas vooral pindakaas ijs ( man dat is puur genieten)De boter was op en ik zocht een leuk koekjes recept dus ik dacht hey ik heb nog een pot staan … dus bij deze maakte we pindakaaskoekjes.Nu blijkbaar lusten mijn 3…
Podcast #TOPZORGCHEF 1
Kroketten bakken kan hij al zeker onze top zorgchef van vandaag werkt maar al liefst 23jaar bij het IJsselland Ziekenhuis en is vandaag mijn podcastgast. Luister je mee ?