About me

Hallo mijn naam is Van den Wijngaert Lobke

Laat ik me even voorstellen :
Trotse Antwerpenaar, Chef Gastro-engineering L.t, netwerker, coach en vechter voor chef in de zorg en eerstelijnsvoedingszorg zorgchefs.

Mijn naam is Van den Wijngaert Lobke, een gedreven en enthousiaste Antwerpenaar.

Al op jonge leeftijd wist ik dat voeding mijn ding was.
Na in gerenommeerde restaurants in de gastronomie gewerkt te hebben, ben ik eerder toevallig in de zorgsector/zorgkeuken terecht gekomen.
Net zoals bij een groot aantal van mijn collegaā€™s keek ik hierop neer, want ā€œhet is toch maar grootkeukenā€.

Wat was ik toen naĆÆef. Niet alleen viel ik als een blok voor de zorgkeuken en zorgsector, ook de erkenning en dankbaarheid die je hierin mag ontvangen is onbeschrijfelijk.

Ik had dus echt mijn DING gevonden.

Kort na de kennismaking met deze zorgkeuken en zorgsector kreeg ik de kans om diensthoofd te worden van een zorgkeuken. Leidinggevende chef klinkt goed, niet?

Nooit had ik gedacht dat deze taak zo complex zou zijn.
Verschillende problematieken, andere casussen en veel vraagtekens.

Ik had er geen flauw idee van dat er zoā€™n grote groep van onze bevolking met een smaak- en/of geurprobleem kampt(e).
Ik zag ook dat eten en drinken voor vele mensen niet iets vanzelfsprekend was/is en dat we daar veel te licht over gingen/gaan.

Elke patiƫnt, bewoner en individu was en is anders.
Voeding en eten zijn veel complexer dan ik ooit had verwacht.

Dat smaken echt individueel zo kunnen verschillen was mij toen totaal onbekend.

Ik was dan ook getriggerd om te zoeken naar antwoorden.

Tijdens mijn zoektocht naar mogelijke oplossingen kwam ik terecht bij het Center For Gastrology. Naast de nieuwe en enorme hoeveelheid kennis werden we wekelijks geconfronteerd met het werk dat er ons nog te wachten stond. Ik heb dan ook met erg veel trots mijn volledig lang traject afgewerkt.

Na en tijdens deze opleiding heb ik, als projectmedewerker bij Karel de Grote Hogeschool en voor het Center for Gastrology te Leuven, ongelofelijke kansen gekregen om te mogen samenwerken met de ā€œknappe koppenā€ uit de internationale zorgsector.

Naast de prachtige projecten die we hebben opgezet, heb ik met veel plezier voor hen gewerkt en ben ik onwijs dankbaar voor de kansen en kennis die ik daar heb verkregen.

Dankzij deze prachtige ervaringen kan ik op deze nieuwe weg starten met een goed gevulde rugzak als Freelance Chef Gastro-engineering, projectmedewerker en coƶrdinator.

De naam van de website is dan ook geen verrassing en staat voor de weg die ik wil inslaan.

Huidige activiteiten

Eigenaar Smaakcentrum LiveEatTaste

Het smaakcentrum werd opgezet eind 2020. Momenteel zijn er 4 centra open en werken we samen met meerdere ziekenhuizen in Vlaanderen en Nederland.

Co-coƶrdinator Three Rivers FoodDelta

Het uitbouwen van een voorbeeld regio in de Lage landen voor Europa uitbouwen.

Co-beheerder Zorgchefs

Zorgchefs is een facebook community die is opgestart tijdens de eerste Lock downs in Vlaanderen en Nederland waar ambitieuze en ondernemende zorgchefs elkaar vinden.

Chef Gastro-engineering Lt.

Sinds 2018.

Expertises


Menu Development

Recepten en menu’s uitwerken.

Spreker | Presentatrice

Van klaslokaal tot events praten over mijn passie en visie doe ik met veel plezier.

Event management |
Organisators vaardigheden

Organiseren van Indian summer teasers in Role.
Kick-off events .
Webinar hoste.

Smaaksturing & Selectieve smaaksturing

Het ontleden van gerechten en deze heropbouwen doe ik enorm graag.
Het is een enorme uitdaging om een receptuur te sturen maar toch trouw te blijven aan het standaard receptuur.

Ervaringen

Project Employee Kdg Hogeschool

2018 – 2019

Dankzij het uitbouwen van het curriculum voor chefs in de zorg voor ESF.
Kreeg ik de kans om te werken in een prachtige setting met vele Europese projecten en kansen.

Diensthoofd restauratie Wzc De Regenboog

2012 – 2013 kok & 2013 – 2017 diensthoofd

Mijn taak als diensthoofd omvat 4 grote pijlers:

ā€¢ Borgen van de huidige kwaliteit van de restauratieve dienstverlening.
ā€¢ Het concept ā€˜maaltijdzorgā€™ verder ontwikkelen en voltooien
ā€¢ De medewerkers van de productiekeuken, het ontmoetingscentrum en gastheer en vrouwen
coachen en begeleiden.
ā€¢ De administratie van de dienst opvolgen

Unit Manager 

2017 – 2018

Werken met gemotiveerde chefs op de werkvloer met een passie voor voeding.

Staflid Wzc De Regenboog

2013 – 2017

Als diensthoofd restauratie werk ik als staflid ook mee aan de realisatie van de opdrachtverklaring en de concretisering van de richtlijnen voor excellente zorg vanuit onderstaande basiswaarden:

ā€¢ Uniciteit van iedere mens.
ā€¢ Liefde voor de minstbedeelden
ā€¢ Creativiteit en ondernemerschap
ā€¢ Groeien in deskundigheid
ā€¢ Organisatie en structuren ten dienste van mensen
ā€¢ Ruimte voor gelovige benadering
ā€¢ Samenwerking als kracht

Laten we samen wat bouwen.