Klein gelukjes 🎇🎄

Tijdens de voorbereidingen voor kerst (lees: huisje op orde zetten 😊) werd ik onverwacht gecontacteerd door ATV (Antwerpse radio en televisiezender).

Waar ik het verhaal Van Hugo te horen kreeg en vandaag met jullie wil delen.

Hugo is een man van 75 jaar heeft verschillende operaties achter de rug waardoor zijn smaak en reuk al 15 jaar niet meer aanwezig was.

Hugo heeft net als velen onder ons Covid-19 opgelopen, gelukkig de minimale symptomen.

Na vele pogingen over de jaren heen had Hugo zich erbij neergelegd dat voeding na al die jaren meer een noodzaak is dan een genot at Hugo op een avond in december een boterham met kaas. En zo plots als reuk en smaak verdwenen bij velen onder de die getroffen zijn door covid-19, was daar plots bij Hugo de smaak van kaas.

Onmogelijk? Nee zeker niet.
We spreken over smaakveranderingen en storingen op smaak.
Smaakverandering kunnen ook positief zijn zoals bij Hugo of veranderen hierdoor eetgewoontes, smaken die we normaal gezien niet eten zijn opeens de uitgesproken smaken die nu voor ons lekker zijn.

Daarom is de smaaktest die wij uitvoeren In de smaakcentra ‘s zo belangrijk. Waar we geen rekening houden met voorkeuren van voor de smaakverandering of verstoring. We niet alleen kijken naar zoet of zuur en de andere gustatorische smaken en lekker altijd op de eerste plaats staat.

Kortom selectieve smaaksturing, een individueel traject dat we doorlopen met elke cliënt.

Dankzij dit verhaal heb ik het privilege gekregen om samen met Hugo zijn traject op te starten. We brachten in kaart wat Hugo proeft en lekker vindt om zo te benoemen wat veranderd is.

In de reportage spreekt Hugo en de interviewer over een kerst mirakel, dat Hugo nu na 15 jaar zo hard kan genieten van de feestdagen.

Van het gaan halen aan de Noordzee van verse garnalen voor de garnaalkroketjes tot stiekem met de vinger in de ovenschotel gaan proeven… hoe mooi is dit?

En wat een prachtige job heb ik toch dat ik mensen zoals Hugo deze kleine gelukjes ervaren en met mij delen.

Bedankt ook aan Atv om mijn expertise en ervaring hiervoor in te schakelen🧡.

🎞 LINK naar video reportage hieronder in berichten terug te vinden.

#covid#job#smaaksturing#selectievesmaaksturing#smaakverandering#kerstmirakel#kleingelukjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: